در این مقاله میخواهیم درباره طلاق در بارداری صحبت کنیم: از نظر قانون امکان طلاق زن باردار وجود دارد و فرقی نمیکند که طلاق از چه نوعی باشد. بر اساس قانون مدنی ایران و قانون حمایت خانواده، انجام مراحل طلاق زن باردار و یا طلاق توافقی در دوران بارداری مورد پذیرش قرار گرفته است. اگر مقصود از طلاق زن باردار به توافق زوجین این باشد که اراده زن و مرد به یک اندازه در طلاق موثر باشد و به منزله یک قرارداد بین زوجین تلقی شود در قانون مدنی پذیرفته نیست زیرا طلاق را حق و اختیار مرد دانسته اند.اگر سوالی درباره ی طلاق برایتان بی پاسخ ماند میتوانید از طریق گرفتن مشاوره حقوقی تلفنی از گروه حقوقی صدای وکلا به سوالات خود در ذهنتان پاسخگو باشید.
طلاق توافقی در دوران بارداری
یکی از مدارک طلاق توافقی برای دادگاه خانواده، طبق ماده قانون حمایت خانواده برای سایر زنان (غیر دوشیزه و غیر یائسه) برای ثبت طلاق سردفتر مکلف است که گواهی عدم بارداری از زوجه مطالبه کند. در حقیقت این گواهی برای این گرفته میشود که مشخص شود زوجه در هنگام طلاق باردار میباشد یا خیر؟ پس باردار بودن زن در توافقات زوجین برای طلاق توافقی مهم تلقی میشود و باید مواردی همچون نفقه زن باردار و نحوه نگهداری فرزند و… تعیین کاملا مشخص شود. در طلاق توافقی در دوران بارداری باید نحوه وضع حمل و هزینههای کامل آن که بر عهده پدر فرزند است مشخص شود و نیز پس از تولد معین گردد که سرپرستی فرزند بر عهده کدام یک از والدین است. حقوق مالی زن به صورت کامل باید در متن توافق نامه طلاق توافقی در دوران بارداری قید شود.
مجموعه صدای وکلا سعی دارد در کمترین زمان ممکن و با آرامش کامل شما را به یکی از کارشناسان حقوقی در رابطه با موضوع شما مرتبط کرده و با چند دقیقه مشاوره حقوقی تلفنی کمک حال شما باشد.
طبق قانون حمایت از خانواده، حضانت فرزند حاصل از طلاق تا هفت سالگی بر عهده مادر و هزینههای فرزند بر عهده پدر است مگر اینکه زن در هنگام طلاق سرپرستی فرزند خود را به پدر واگذار کند در این صورت حضانت و نفقه فرزند بر عهده پدر خواهد بود. در صورتی که فرزند از زن باردار پس از طلاق پدر نداشته باشد یعنی مفقود گشته یا در قید حیات نباشد، مسئولیت پرداخت نفقه با جد پدری است و جد پدری با اعمال و ولایت قهری عهده دار سرپرستی فرزند میباشد.
طلاق در بارداری
قانون های متعدد در مورد طلاق توافقی
طلاق زن در زمان قاعدگی و یا در حالت نفاس جایز نیست مگر اینکه زن یا زوجه باردار بوده و یا طلاق قبل از زناشویی واقع گردد و… نیز طبق ماده ۱۱۵۳ قانون مدنی: «عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضاء آن در مورد زن باردار و حامله تا زمان وضع حمل وی است». در ماده ۱۱۵۴ قانون مدنی نیز بیان شده است که عده وفات چه در عقد دائم و چه در عقد موقت چهار ماه و ۱۰ روز است مگر آنکه زوجه باردار باشد که در این صورت عده وفات تا زمان وضع حمل زوجه است.
چه کسانی عده ندارد؟
بارداری
اگر زن بارداری طلاق داده شود مطابق با قول تمام مراجع عده طلاق وی تا زمان وضع حمل میباشد یعنی اگر طلاق در ماه اول بارداری انجام شود، عده زن حدود هشت ماه و تا زمان وضع حمل میباشد. یا اینکه اگر طلاق زن باردار در هشت ماهگی از بارداری اجرا شود، عده طلاق حدود یک ماه است.عده طلاق زن باردار تا زایمان است و بعد از آن فورا میتواند با شخص دیگری ازدواج کند و در این دوران یعنی تا زمان زایمان به زن نفقه تعلق میگیرد و تحت هیچ شرایطی در این دوران نمیتواند ازدواج کند.